Jeg elsker avocado-is, og pistacienødder er en af mine yndlingsnødder.. Så jeg prøvede at lave is med avocado og pistacie – og det blev virkelig lækkert.
Ingen ismaskine, bare avocado, pistacienødder og lidt kærlighed i blenderen.
Ingredienser til 8 personer:
- 3 modne økologiske avocadoer
- 1,5 dåse sødet kondenseret mælk (ca. 600 g)
- 4 dl piskefløde
- 150 g usaltede pistacienødder (uden skal)
- 1½ tsk vaniljeekstrakt
- 2-3 spsk citronsaft fra 1 økologisk citron
- 1 lille knivspids salt
- Evt. ekstra pistacienødder til pynt
Fremgangsmåde:
Blend pistacienødderne i en foodprocessor (eller minihakker) til en fin pasta eller grovmel.
Halvér avocadoerne, fjern sten og skrab kødet ud. Blend det sammen med citronsaft, vanilje, salt og pistaciemassen, indtil det er helt glat.
Hæld den kondenserede mælk i og blend igen, så det hele bliver jævnt og cremet.
Pisk fløden til bløde toppe. Vend forsigtigt avocado-pistacieblandingen i fløden, lidt ad gangen.
Kom blandingen i fryseren. Dæk med film, og frys i 5-6 timer eller til isen er fast.
Tag isen ud 10 minutter før servering, så den er lettere at kugle.
Drys evt. med ekstra hakkede pistacienødder.