Der er næsten ikke noget mere dansk end en skål iskold koldskål med sprøde kammerjunkere på en varm sommerdag. Denne opskrift er en hyldest til sommerens smag – frisk, let og fyldt med naturlige ingredienser.
Hos Greenmate går vi op i rene råvarer, og derfor bruger vi økologiske citroner.
Når æggeblommer, vanilje og de syrnede mælkeprodukter mødes, får du en cremet og frisk koldskål, der smager af sommer, gerne med kammerjunkere eller friske bær på toppen.
Jeg har også bagt nogle lækre kammerjunkere, det er virkelig nemt og minder mig lidt om, når vi bager pebernødder til jul. Vores børn er vilde med koldskål, især når den er hjemmelavet, så det er skønt at de kan smage forskellen.
Ingredienser til 8 personer (ca. 2 liter)
- 4 pasteuriseret æggeblommer
- 75 g sukker
- 1 vaniljestang (kun kornene)
- 2 økologiske citroner (friskpresset citronsaft)
- 1 liter kærnemælk
- 1 liter tykmælk
Pisk æggeblommer, sukker og vanilje godt sammen med et piskeris.
Rør derefter økologisk citronsaft, kærnemælk og tykmælk i blandingen.