Limoncello er en klassisk italiensk likør, der laves ved at trække citronskal i alkohol og derefter tilsætte sukker. Sørge for at bruge økologiske citroner, da de ikke er behandlet med pesticider, så det er nok blot at vaske skallen for at kunne spise den helt trygt og uden bekymringer.
Denne italienske drik nydes typisk iskold i små glas som en lækker afslutning på et måltid i Italien. Den har en frisk og intens citronsmag og fungerer samtidig som en fordøjelsesfremmende drik. Her i Danmark er Limoncello perfekt til at drikke som digestivo til at slutte f.eks. en hyggelig påskefrokost med familie og venner.
Du kan endda bruge den i drinks eller desserter.
I denne opskrift skal du kun bruge 3 enkle ingredienser plus vand.
Ingredienser:
- 8 store økologiske citroner
- 1 liter alkohol med høj procent (90 %) – f.eks. vodka
- 11 dl vand
- 1100 gram sukker
Fremgangsmåde
Vask citronerne, og brug derefter en grøntsagsskræller til at skrælle skallerne. Sørg for kun at skrælle den gule del og undgå at få for meget af den hvide del.
Læg citronskallerne i et stort glas med låg eller en flaske, og hæld alkoholen over. Luk låget tæt, og stil det et mørkt sted. Lad det trække i mindst 3 dage – gerne op til 25 dage. Du kan dog allerede begynde at bruge den efter 3 dage.
Efter den tid, si citronskallerne fra med en stor skål.
Hæld vand i en stor gryde, og varm det op ved middel varme. Når du ser små bobler begynde at danne sig (uden at det koger), tilsæt sukkeret.
Rør i blandingen med en træske for at opløse sukkeret, og sluk for varmen efter 2 minutter.
Lad gryden stå på komfuret, og rør i 3-5 minutter for at sikre, at alt sukkeret er opløst i vandet.
Når vandet er varmt (men endnu ikke ved stuetemperatur), tilsæt den i din citronalkohol og rør i et par minutter.
Lad det køle helt ned til stuetemperatur, og hæld limoncelloen på glasflasker.
Skru låget godt fast, stil flaskerne i køleskabet i et par timer – og så er den klar til servering!
Server limoncello i afkølede shotglas, eller lav en limoncello spritz og nyd det!
Salud! 🍋