Både ingefær, gurkemeje og citron kan hjælpe med at reducere inflammation og forbedre immunforsvaret. Vores frugtkasser indeholder ingredienser til at lave din shots derhjemme.
Sådan laver du din antiinflammatorisk shot derhjemme.
Ingredienser:
- 250 g ingefær
- 250 g gurkemeje
- 3 citroner (saften)
- 1 liter vand
- Lidt honning eller dadelsirup
- Evt. 1/4 tsk sort peber
Fremgangsmåde:
Skær ingefær og gurkemeje i mindre stykker (brug evt. handsker, hvis ikke du ønsker gule fingre). Hæld ingefær og gurkemeje i en gryde. Hæld vandet over, kog det op, og lad det simre i 20 minutter under låg. Tilsæt evt. honning, og lad det simre videre i 10 minutter mere. Lad saften afkøle til under 40 grader, og hæld citronsaften i, på den måde bevares C-vitaminerne i den økologiske citronsaft bedst. Opbevar den køligt i op til 10 dage. Hver morgen kan du nyde din friske hjemmelavet shot.
Hvorfor anbefales det at tilføje sort peber til ingefærshots med gurkemeje?
Øget optagelse af curcumin: Gurkemeje, der ofte bruges i ingefærshots, indeholder en aktiv forbindelse kaldet curcumin, der har kraftige antiinflammatoriske egenskaber. Sort peber indeholder piperin, en forbindelse, der kan øge optagelsen af curcumin i kroppen. Dette fænomen kaldes bioforstærkning, og kombinationen af ingefær, gurkemeje og sort peber kan forbedre kroppens evne til at absorbere de gavnlige stoffer.
Mere inspiration og sunde opskrifter på Instagram