Hjemmelavet gløgg ekstrakt

Rødvin gløgg er traditionelt set, den mest populære i Danmark. Men det er også almindeligt at se variationer og eksperimenter med andre typer gløgg, som f.eks. hvid gløgg og æblegløgg. Det er en smagssag, og det er det smukke ved gløgg – der er plads til kreativitet og variation.

Når du laver gløgg ekstrakt, er det meget vigtig at du bruger økologiske appelsiner, for her skal du både bruge saften og skallen. Hos Greenmate kan du nyde dine økologiske appelsiner fra vores gård i Spanien til verdens bedste jule gløgg. Nyd denne lækre gløggopskrift med masser af krydderier og julesmag.

Tilberedningstid: 30 minutter

Serveringer: 8 serveringer

Ingredienser:
4 økologiske appelsiner (saft og skal)
50 g frisk økologisk ingefær
5 kardemommekapsler
2 stjerneanis
3 stk. kanelstænger
5 stk. nelliker
5 stk. store peberkorn
5 spsk. brun farin
1 vaniljestang
2 dl vand
2 dl. Portvin
1/2 dl mørk rom
1 flaske rødvin
100 gr rosiner
100 g mandelsplitter

Fremgangsmåde:

Inden du starter, gem en af de fire appelsiner til det sidste trin, hvor du pynter alle glassene med appelsinskiver.
Halver vaniljestangen og skrab kornene ud.
Kom appelsinsaft, appelsinskal, ingefær, vand, sukker og krydderier i en gryde, og bring den i kog i 20 minutter. Lad den trække i 24 timer, og si hele gløgg ekstrakt.

Varm gløgg ekstrakt op til 70°. Her tilsætter du rødvin, portvin og rom. Det må ikke koge.

Server straks med rosiner, mandelsplitter og appelsinskiver.

At drikke gløgg er en hyggelig dansk tradition, især om vinteren og op til jul. Det er en fantastisk måde at samle familie og venner omkring en varm kop gløgg, skabe hygge og nyde de kolde dage i december.
Velbekomme og glædelig jul.

Mere inspiration og sunde opskrifter på Instagram

Populære frugtkasser

Alle ordrer modtaget inden kl. 23.59 på søndag bliver leveret efterfølgende fredag inden kl. 07.00

Hele vores familie sætter stor pris på, at du har valgt greenmate. Vi håber, at du nyder din kasse.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.