Travle hverdage kræver nemme retter til aftensmad. En af mine yndlings hurtige opskrifter er pasta i avocado sauce. Det er så nemt og lækkert.
Ingredienser til 4 personer:
2 modne økologiske avocadoer
1/2 økologisk citron (kun saft)
2 fed hvidløg
En håndfuld frisk basilikum
2 spsk flødeost
½ glas mælk
½ tsk chiliflager
500 g pasta
2 spsk olivenolie
Salt og peber
Tilberedningstid: 10 minutter
Fremgangsmåde:
Læg avocadoerne i blenderglasset. Tilsæt citronsaft, flødeost, hvidløg, basilikum og mælk. Blend til en fint creme.
Kog pastaen indtil den er al dente, og gem en smule pasta vand (3 spsk), og hæld resten fra.
I en stegepande, steg chiliflager lidt og herefter kom avocadosaucen i. Tilføj lidt salt, peber og vend pastavandet i.
Tilføj pasta al dente og du får den lækreste pasta i avocadosauce.
Evt. tilføj små stykker røget laks.
Pasta anbefalinger:
Bruge tagliatelle hvis den skal serveres som en varm ret.
Bruge fusilli eller farfalle hvis den skal serveres som en kold pastasalat. Her kan du tilføje cherrytomater eller soltørrede tomater.