Poke bowl er en hawaiiansk salat, der består af marineret rå fisk, kogte ris, grøntsager, frugt og tang.
Til denne opskrift har jeg brugt rå laks og avocado blandt andre ingredienser, men du kan lave din Poke bowl med tun og mango. Det smager også rigtig godt.
Ingredienser til 4 personer:
2 avocadoer i skiver
*400 g rå laks
300 g kogte jasminris
4 håndfulde edamamebønner.
3 radiser i fine skiver
1/2 agurk i skiver
Wakame-tangsalat
1 gulerod i tynde stave
Ristede sesamfrø.
Til marineret laks:
4 spsk. sojasauce.
1 spsk. sesamolie.
1 tsk. citronsaft.
1/2 tsk. frisk ingefær, revet.
Wasabi efter smag, alt efter hvor stærk kan du lide det.
Start med at marinere laks:
*Når jeg bruger rå fisk, fryser jeg det i mindst 24 timer, derved dræbes eventuelle parasitter.
Skær skindet fra laksen, og tjek om der er nogle ben der skal fjernes.
Skær laksen i mindre tern.
Bland ingredienserne til marineret laks i en skål: sojasovs, sesamolie, citronsaft, ingefær og wasabi, og rør det sammen. Tilføj laks.
Marinere laksen i mindst 15 minutter.
Anret i fire skåle med avocado, kogte ris, edamamebønner, radiser, agurk, tangsalat, gulerod, marineret laks og drys med ristede sesamfrø.
Opgradere din poke bowl salat til next level, og servér med en lækker japansk goma dressing.
Tjek også vores tuntatar med mango og avocado opskrift.