Hvad er bedre end en økologisk citrus-ispind i sommervarmen?
Her er det vigtig at du bruger solmodne økologiske appelsiner, for det er det der garanterer, at frugten indeholder mere sukker, og derfor drager vi fordel af dens sødme, når vi laver is.
Ingredienser:
- 2,5 dl friskpresset appelsinjuice (3-4 økologiske appelsiner)
- 2,5 dl friskpresset citronsaft (4-6 økologiske citroner)
- 3,5 d vand
- 175 g sukker
- Skallen af en økologisk citron
- Skallen af en økologisk appelsin
- 4 øko mynteblader (valgfrit)
Fremgangsmåde:
Riv skallen af en citron og en appelsin.
Lav en let sirup ved at koge vandet og sukkeret i 5 minutter, med et par mynteblade i. Tilføj de revet appelsiner og citronskaller.
Lad det køle ned.
Appelsinerne og citroner presses hver for sig.
Tilsæt 1,5 dl af sirup til appelsinsaften og 2 dl sirup til citronsaft med en sigte.
Smag og tilføj mere vand eller sukker hvis det er nødvendig.
Fyld ispindeformene helt op.
Stil ispindeformene i fryseren i 5-6 timer eller natten over.
Prøv også Mariangeles’ avocado-is opskrift. Den autentisk avocado-is opskrift bruger vi i Spanien. Teksturen er cremet, og da ingredienserne har meget naturlig fedt, behøves massen ikke blive rørt i flere omgange for at undgå at det krystalliseres.