Appelsincreme – Engelsk orange curd

Orange curd eller appelsincreme, er en blanding af frisk appelsinsaft, appelsinskal, sukker, æg og smør.
Det er dejlig lækkert mens appelsinerne er i sæson, og det passer perfekt til varme hveder.
Husk økologiske appelsiner, da skallen og saften fra konventionelle appelsiner kan indeholde pesticidrester.

Ingredienser:
  • 4 æg
  • 100 g sukker
  • Skal og saft af 2 økologiske appelsiner
  • 80 gram smør, skåret i tern

    Fremgangsmåde:
  • Bland æg, sukker, appelsinjuice og revet appelsinskal i en gryde. Varm blandingen op ved jævn varme og under konstant piskning, til cremen bliver tyk og fyldig. Pas på at det ikke bliver for høj varme.
  • Om et par minutter vil du se, hvordan det begynder at blive tykkere og opnå konsistens. Husk, at cremen vil blive tykkere, når den er kold.
  • Fjern gryden fra varmen. Skær smørret i tynde stykker, og pisk derefter ind i cremen.
  • Du får den lækreste citruscreme til dine varme hveder, men også til pandekager, vafler og scones.

    Opbevaring:
  • Når appelsincremen er kølet helt af, skal den overføres til en ren og tætsluttende glasbeholder.
  • Sørg for at lukke beholderen godt til for at forhindre luft i at komme ind og for at bevare friskheden.
  • Opbevar appelsincremen i køleskabet.
  • Den kan holde sig i køleskabet i ca. 1-2 uger.

    Hvis du kan lide citrusfrugter, vil jeg anbefale dig at kigge også på min lemon curd opskrift (eller citroncreme).

Populære frugtkasser

Alle ordrer modtaget inden kl. 23.59 på søndag bliver leveret efterfølgende fredag inden kl. 07.00

Hele vores familie sætter stor pris på, at du har valgt greenmate. Vi håber, at du nyder din kasse.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.