Orange curd eller appelsincreme, er en blanding af frisk appelsinsaft, appelsinskal, sukker, æg og smør.
Det er dejlig lækkert mens appelsinerne er i sæson, og det passer perfekt til varme hveder.
Husk økologiske appelsiner, da skallen og saften fra konventionelle appelsiner kan indeholde pesticidrester.
Ingredienser:
- 4 æg
- 100 g sukker
- Skal og saft af 2 økologiske appelsiner
- 80 gram smør, skåret i tern
Fremgangsmåde: - Bland æg, sukker, appelsinjuice og revet appelsinskal i en gryde. Varm blandingen op ved jævn varme og under konstant piskning, til cremen bliver tyk og fyldig. Pas på at det ikke bliver for høj varme.
- Om et par minutter vil du se, hvordan det begynder at blive tykkere og opnå konsistens. Husk, at cremen vil blive tykkere, når den er kold.
- Fjern gryden fra varmen. Skær smørret i tynde stykker, og pisk derefter ind i cremen.
- Du får den lækreste citruscreme til dine varme hveder, men også til pandekager, vafler og scones.
Opbevaring: - Når appelsincremen er kølet helt af, skal den overføres til en ren og tætsluttende glasbeholder.
- Sørg for at lukke beholderen godt til for at forhindre luft i at komme ind og for at bevare friskheden.
- Opbevar appelsincremen i køleskabet.
- Den kan holde sig i køleskabet i ca. 1-2 uger.
Hvis du kan lide citrusfrugter, vil jeg anbefale dig at kigge også på min lemon curd opskrift (eller citroncreme).