Det er rigtigt, at jeg elsker citroner, men som regel bruger jeg dem til fiskeretter, woks, marinade, ingefærshots og selvfølgelig til paella.
For ikke længe siden brugte jeg citroner som ingrediens kombineret med avocadoer til at lave en avocadokage, og resultatet blev rigtig godt og frisk. Men de aromatiske økologiske citroner fra vores gård i Andalusien er også perfekte til at lave kagecreme.
Lemon curd eller citroncreme, er en blanding af frisk citronsaft, sukker, æg og smør. Kombinationen af alle ingredienserne giver en kagecreme, som efter min mening er imponerende.
Citroncreme er en af de nemmeste ting at lave. Det er dejlig lækkert og syrligt, virker perfekt til brug som kagecreme, eller simpelthen på en toast til dit brunchbord, eller skyr til morgenmad.
Tilberedningstid: 10 minutter
Ingredienser:
- 5 æg
- 5 økologiske citroner (saften herfra og revet skal fra 2 citroner)
- 200 g sukker
- 70 g smør
Fremgangsmåde:
Bland æg, sukker, citronsaft og revet citronskal i en gryde. Varm blandingen op ved jævn varme og under konstant piskning, til cremen bliver tyk og fyldig. Pas på at det ikke bliver for høj varme. Her bruger jeg nummer 4-5 ud af 9 på mit komfur.
Om et par minutter vil du se, hvordan det begynder at blive tykkere og opnå konsistens. Husk, at cremen vil blive tykkere, når den er kold.
Fjern gryden fra varmen. Skær smørret i tynde stykker, og pisk derefter ind i cremen.
Lemoncurden sættes i et glas, hvor den kan holde sig ca. en uge i køleskabet.