Denne no-bake avocadokage er dejlig på alle måder. Avocado er en del af den kvalificerede superfood. Denne sunde frugt bruges tit i salater, smoothies, greenies og rugbrødsmadder. Men vidste du, at avocado også kan bruges til desserter? Her får du opskriften til min yndlings avocadokage.
Bemærk
Hviletid: 1 time
Tilberedningstid: 30 minutter
Serveringer: 12 serveringer
Ingredienser
Start med at rive skallen af citronerne og pres begge citroner så du får alt saften med. Derefter skal du knuse kiksene med en røremaskine, og blande dem sammen med smørret til du får en jævn dej. Fordel kiksedejen i en form, og tryk den flad med hænderne eller med en ske.
Lad de 4 husblas-bladene ligge i det kolde vand i cirka 10 minutter, så de bliver helt bløde.
Klem derefter forsigtigt husblassen for vand og smelt dem i en varmefast skål over vandbad.
Lad de smeltede husblas køle ned i 10 minutter.
Flødeost og sukker skal nu blandes godt sammen. Tilsæt her avocadoer, citronsaft og revet citronskal. Til sidst kommer du fløde og den smeltede husblas i blanding så det hele bliver blandet godt sammen i en blender eller foodprocessor.
Hæld cremen ovenpå kagebunden. Brug her eventuelt en spatel for at gøre blandingen helt glat.
Til sidst kan kagen nu komme i fryseren i 1 time eller blot i køleskabet, indtil kagen får en fast form.
Mere inspiration og sunde opskrifter på Instagram