Mango og avocado er to frugter jeg slet ikke kan undvære. Jeg forsøger at finde nye måder, hvorpå jeg kan kombinere mangoens søde smag med den lette hasselnøddesmag og cremetheden af Hass-avocadoen.
Den er både anvendelig til en sund og let frokost eller som tilbehør til at ledsage kød eller fisk på grillen.
I dette tilfælde har jeg tilføjet chiafrø for at forbedre salatens udseende og som en vigtig kilde til kroppens mangel på Omega-3. Som I kommer til at se, så er chiafrø sammen med mango og avocado den bedste sammensætning.
Tilberedningstid: 15 minutter
Serveringer: 8 serveringer
Ingredienser
- 2 økologiske Hass-avocadoer
- 1 økologisk mango
- 250 g blandede salatblade
- 1 spsk chiafrø
- VINAIGRETTE DRESSING – Inspiration fra Middelhavet
- 3 spsk extra jomfru oliven olie
- 1 spsk balsamicoeddike
- 1 tsk honning
- 1 nip salt
Fremgangsmåde
Vinaigrette dressing:
Den perfekte vinaigrette dressing laves af 3 dele olie og 1 del eddike. Bland alle ingredienser sammen og smag til.
Salat:
Sæt salatbladene i et fad så de danner et underlag. Skær mango og avocado i tern og fordel det ovenpå salatbladene. Pynt eventuelt din salat med en avocado-rose og chiafrø henover salaten.
Til sidst, tilføj din vinaigrette dressing lige før serveringen.
Du kan erstatte vinaigrette dressingen med en lækker goma dressing, som er en ristet sesamdressing der stammer fra Japan. Den er perfekt til enhver salat.
Mere inspiration og sunde opskrifter på Instagram