Hvorfor købe marmelade i supermarked, når du kan få friske og saftige mangoer til din hjemmelavet mangomarmelade? – Mangomarmelade så englene synger.
Det passer fint med spansk manchego ost, hvis du tilbereder det som tapas. Det smager også rigtig godt på pandekager og boller til morgenmad.
Til denne opskrift bruger jeg altid økologiske mangoer fra vores gård. Det er mangoer som modner på træet, og derfor er de søde og lækre.
Ingredienser:
- 2 store øko mangoer
- 100 g sukker
- 1 øko citron (kun saften)
- 0,5 dl vand
Fremgangsmåde:
Skræl mangoerne og skær frugtkødet i grove stykker.
Hæld det i en gryde sammen med vand, citronsaft og sukker.
Lad det småkoge i 20-30 min.
Mos mangoerne lidt med en blender, så marmeladen bliver mere jævn.
Hæld syltetøjet i et rent, skoldet glas og opbevar det på køl.