Mangoen er en ægte efterårsfrugt her hos os, men hvis du fryser mango ned, kan du med fordel bruge dem i mange opskrifter – som desserter, smoothies eller andre retter, hvor mango skal blendes.
Jeg fryser mango ned, så uanset årstiden har jeg altid økologisk mango fra vores egen gård i Spanien liggende i fryseren. Jeg ved nemlig, at der altid kommer særlige anledninger som nytårsaften eller påske, hvor jeg elsker at lave noget sødt og friskt med mango.
Denne gang har jeg lavet panna cotta med økologisk mango fra vores gård i Spanien – en enkel, men uimodståelig dessert, der bringer sol og sommerstemning til bordet.
Ingredienser (til 4 personer):
2-3 økologiske mangoer (skal bruges 500 g mango puré)
1 dl vand (til gelatine)
3 g husblas (ca. 1 tsk), opdelt
2,5 dl mælk
2,5 dl fløde
100 g sukker
Fremgangsmåde – Mango-lag
I en lille skål, tilsæt 2 spsk varmt vand. Drys 1 tsk husblas over vandet og lad det trække i ca. 10 minutter.
I en lille gryde ved lav varme, varm mango puré sammen med den opløste gelatine. Rør godt, indtil gelatinen er helt opløst.
Vip dine glas til ca. 45 grader i et passende støttemateriale (fx muffinsform eller silikoneform) og hæld mango-blandingen i.
Lad det sætte sig i køleskabet i ca. 4 timer.
Til fløde-laget
I en lille skål, tilsæt 2 spsk varmt vand.
Drys de resterende 1,5 tsk husblas over vandet og lad det trække i ca. 10 minutter.
I en lille gryde ved lav varme, bland mælk, sukker og fløde. Varm det op, indtil alt sukker er opløst, men lad det ikke koge.
Tilsæt den forberedte husblas til mælkeblandingen. Rør godt, indtil den er helt opløst.
Lad blandingen køle i 10–15 minutter.
Før du hælder mælkeblandingen i glassene, skal du sørge for, at mango-puréen har sat sig ordentligt.
Hæld mælkeblandingen over mango-laget, og lad det sætte sig i køleskabet i mindst 4 timer.
Server evt. med friske mango-stykker på toppen.



