Den populære spanske Sangria er en blanding af rødvin, frugt, friskpresset appelsinjuice, sodavand og ofte en smule spiritus, hvilket gør den perfekt til sommerfester og sociale sammenkomster.
Når appelsiner bruges i sangria, inkluderes ofte hele frugten, også skrællen. Derfor skal man huske økologiske certificeret appelsiner når man bruger skrællen.
Ingredienser:
- 1 flaske rødvin (750 ml), gerne en spansk Rioja eller Tempranillo.
- 3 økologiske appelsiner (to skåret i skiver og saft fra en appelsin)
- 1 citron, skåret i skiver
- 2 ferskner i små stykker
- 1 æble i små stykker
- 1 banan i skiver
- 6 jordbær skåret i skiver
- 2 spiseskefulde sukker (juster mængden efter smag)
- 50 ml brandy eller cognac
- 500 ml sodavand med citrussmag.
- 1 kanelstang
- Isterninger
Fremgangsmåde:
- I en stor kande eller en champagnebowle kombineres rødvin, skåret frugt, sukker, kanelstang og brandy eller cognac. Rør forsigtigt, så sukkeret opløses.
- Stil sangriaen på køl i mindst 2 timer eller gerne natten over, så smagene kan blande sig godt sammen.
- Inden servering, tilsæt sodavand og isterninger. Rør forsigtigt.
- Server sangriaen i glas fyldt med isterninger.