Når det spanske mangosæson starter, kan vi nyde lækre opskrifter med mango som denne mangokage med smagen og friskheden af økologiske mangoer.
Mangokage er en af mine favoritter. Her har vi brugt økologiske mangoer fra vores gård i Spanien. Hvis du elsker frugtbaseret kage, og leder efter en let og hurtig kage opskrift, så skal du prøve denne kage, med få ingredienser og en halv times tilberedelse.
Tilberedningstid: 40 minutter plus 2 timer i køleskabet
Serveringer: 8 serveringer
Ingredienser:
- 1 mørdej
- 3 mangoer
- 300 g flødeost
- 60 g sukker
- 1 spsk rom
- 4 æg
Til gelé - 250 g mango
- 3 blade husblas
- 2 spsk. citronsaft
- 2 spsk. sukker
Fremgangsmåde:
Læg butterdej på en form og lav huller med en gaffel. Butterdej bages 10 minutter ved 200 grader. Lad dem køles lidt.
Bland æg, sukker, flødeost og rom og piske godt.
Hæld blandingen over butterdej og bag i 30 minutter.
Skræl mangoen i tynde skiver og læg den oven på dejen
Gelé:
Læg de tre husblasplader i koldt vand i ca. 6 minutter.
Kom mango ned i en gryde sammen med sukker, citronsaft og blend ingredienserne sammen til en ensartet puré med en stavblender.
Varm puréen op under omrøring indtil den begynder at koge.Tag gryden af varmen, og tilsæt husblas.
Rør godt rundt indtil det er helt opløst.Hæld nu den færdige mango-gelé over mango skiverne og stil kagen på køl i minimum et par timer indtil mango-geléen er helt stiv.